„Глобъл Кепитъл“: България е най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа

„Глобъл Кепитъл“: България е най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа
A A+ A++ A

България е обявена за „Най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа“ в годишната класация на „Глобъл Кепитъл“. Призът е заради успешната реализация при възможно най-добрите пазарни условия на тройния транш нови бенчмаркови еврооблигации в размер на 3,1 млрд. евро, емитирани през март 2015 година.
Наградата получи заместник-министърът на финансите Карина Караиванова на официална церемония в Лондон.

От Министерство на финансите съобщиха, че страната ни е отличена също, защото лихвените купони бяха на най-ниските лихвени нива, постигани до момента от България на международните капиталови пазари. По време на трансакцията, осъществена в рамките на Глобалната средносрочна програма на България за издаване на облигации, страната ни успя да привлече изключително разнообразна и много добре диверсифицирана база от инвеститори.

„Глобъл Кепитъл“ е водеща световна платформа за новини, мнения, данни и услуги за хора и институции, които използват и са заети в международните капиталови пазари. Годишното издание включва отличия за най-добрите кредитополучатели, банки и банкери в суверенния сектор, наднационалния сектор и агенции, корпоративния и сектора на развиващите се пазари.

#Карина Караиванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"