Видео, от което се вижда, че полицаи удрят човек на земята, разбуни социалните мрежи

Видео, от което се вижда, че полицаи удрят човек на земята, разбуни социалните мрежи
A A+ A++ A

Клип, в който се вижда как униформени удрят повален на земята мъж в центъра на Стара Загора, предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Клипът е публикуван в групата „Истината за Стара Загора”.

Потребителите във Фейсбук коментират: "Тези полицаи нормални ли са, защо бият така, направо нямам думи"; "май е глътнал забранени вещества", допълва друг потребител. "Ако е оказал съпротива, имат право да го респектират", коментира трети човек.

От пресцентъра на полицията опровергаха информацията за полицейско насилие, съобщава "Дарик".

Оказало се, че става дума за инцидента, при който 38-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, влязъл в остри пререкания с полицаи, който искали да му съставят акт за неправилно паркиране> Нарушителят ударил единия от униформените по главата и оказал съпротива, в опит да му бъдат поставени белезници.

„Явно действията му са били агресивни, защото се наложило служителите да предприемат действия по задържането му. Мъжът обаче е оказал съпротива, което е наложило униформените да употребят сила и помощни средства. При опит да му поставят белезници старозагорецът ударил с глава единия от полицаите, който получил разкъсно-контузна рана в областта на дясната вежда. Лицето е задържано и след проверка е установено, че е обявено за общодържавно издирване и в момента на инцидента е бил под въздействието на алкохол", допълват от пресцентъра на полицията.

Срещу 38-годишният старозагорец е образувано досъдебно производство за хулиганство, а ОД МВР - Стара Загора е започнало проверка за законосъобразността на действията на служителите при задържането на лицето.

#полицейско насилие #издирване #видео

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"