Глоби за около 14 000 лева наложиха на "Кулата" за 7 часа

Глоби за около 14 000 лева наложиха на "Кулата" за 7 часа
A A+ A++ A

За по-малко от седем часа инспекторите на агенция "Автомобилна администрация" наложиха глоби за около 14 000 лева, съобщиха от там след изненадващата акция на граничния пункт "Кулата".

Проверени бяха 13 автобуса, като бяха констатирани 11 нарушения. При 6 от водачите беше установено, че са управлявали без да ползват задължителните почивки. Изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" коментира, че този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите. По думите му, когато водачите не ползват регламентираните почивки драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана.

Инспекторите констатираха, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси беше установено, че имат техническа неизправност – спукани челни стъкла, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози, уточняват от МТИТС.

На 27 април 2015 г. на ГКПП "Капитан Андреево", под ръководството на Ивайло Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. На 11 май 2015 г. подобна инспекция беше извършена и на ГКПП "Калотина". Предстоят динамични проверки и на другите гранични пунктове. /БГНЕ


#инспектори #глоби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"