Кънев: Ако Конституцията остане нереформирана, имаме безотговорна опозиция

Кънев: Ако Конституцията остане нереформирана, имаме безотговорна опозиция
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 Ако Конституцията остане не реформирана, това би било знак, че цялата опозиция в този парламент е национално безотговорна, тя е била такава в миналото, но аз вярвам в еволюцията на хората, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна.

"Ние събираме всеки отделен подпис на народен представител от групите, които подкрепят законопроекта в момента, просто за да няма тълкуване, че някой народен представител не стои зад проекта. Ние днес събрахме 23 от 23 в Реформаторския блок, така че съвсем нормално за подкрепям тази идея да не оставяме подобни въпросителни, че на някой депутат му няма подписа да го гоним по коридора, ама вие искате ли съдебна реформа, не искате ли. Оттам нататък конституционното мнозинство ще бъде предмет на тежки преговори и тежки дебати в комисията, може би и дебати в зала. Моето мнение, ако мога да си позволя прогноза е че въпросът ще бъде решен по време на дебатите в зала", заяви Кънев.

Той е сигурен, че няма да получат гласове от ДПС, затова няма да се направи на изненадан.

"Да се проведе промяна в конституцията би било знак на стабилност, на единство на обществото ни и на непреходност на тези промени. Една промяна направена с обикновено мнозинство, може да бъде преобърната в следващия парламент, нещо което се е случвало в историята на българската съдебна система за последните 25 години и веднага мога да преброя на ум четири пъти, което е основната причина за крайната нестабилност и корумпираност на системата", каза още депутатът.

Той поясни, че с колегите от АБВ са в постоянен диалог.

"Те не желаят да бъдат вносители, но вярвам, че ще имаме подкрепата им накрая след работата в комисията. Не искам да се драматизира за това кой е носител и кой не, законодателната работа тепърва предстои, ние не сме започнали", допълни Кънев.

И днес няма да бъдат внесени промените в Конституцията. Управляващите продължават да събират подкрепа от депутатите.

#Конституцията #Радан Кънев #Кънев #АБВ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"