Министър Танев се закле в децата си: Задачата за матурата не се знаеше

Министър Танев се закле в децата си: Задачата за матурата не се знаеше
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Просветният министър Тодор Танев се закле в децата си, че не се е знаела задачата (вариантът на теста, паднал се на зрелостния изпит по български език и литература, б.р.) за матурата. Това стана на брифинг в кулоарите на НС в петък. Той се обяви срещу това с подобни репортажи за търговията с матури да се притесняват децата и родителите им, както и да се създава неверие в държавните институции.

Бих казал, че това е престъпно, ако не се докаже, смята министър Танев, който е разговарял и с ДАНС по казуса.

Министърът обясни, че нямало как 10 000 квестори, които следят за спокойното провеждане на матурите, да бъдат следени как си изпълняват задълженията. Ако вие знаете този метод, кажете ми, обърна се той към медиите.

На журналистически коментар, че е факт, че за поредна година има теч по време на провеждане на матурите, Тодор Танев каза: „Ако някой от вас журналистите за тази година конкретно има данни, факт и не ги е споделил с полицията, значи съучаства. Ако нямате факти, значи е инсинуация да се набива, че поради това, че минали години е имало и тази година има". Той призова да се изчака полицейската проверка.

Стана ясно, че просветният министър е искал да се заглушат мобилните телефони на служителите в МОН като превенция срещу теч на информация. Това обаче не можело да се случи, тъй като ведомството дели една сграда с администрацията на държавния глава.

Задачата се генерира в моите ръце, тя не се знаеше, сподели министър Танев и допълни: „Остава да се закълна в децата си и това ще направя. Заклевам се в децата". Този, който инсинуира срещу министерството, без да знае факти, прави престъпление не спрямо нас, а спрямо родителите, категоричен е той.

#Тодор Танев #матури #МВР #ДАНС #МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »