Президентът на Asus: „Windows не е за смартфони“

Президентът на Asus: „Windows не е за смартфони“
A A+ A++ A

Asus никога не са били сериозен партньор на Microsoft по отношение на Windows Phone. Компанията досега не е пуснала свой смартфон с платформата и съдейки по актуални изявления на нейни висши мениджъри, няма и планове в близко бъдеще това да се случи. Макар Windows 10 Mobile да дебютира след седмици, Asus не считат, че мобилната платформа на Microsoft е предназначена за малки екрани. В интервю за Mashable, президентът на компанията Джони Ши заяви, че предимствата на Windows пред другите платформи са, че Windows предлага както възможности за продуктивност, така и за развлечение.

Това предимство според Ши обаче не е от значение при по-малките екрани, където iOS и Android предлагат почти същото ниво на продуктивност и развлечение. „Честно казано, предимството на Windows върху телефони не е толкова голямо, сравнено с iOS и Android,“ казва Ши. Въпреки че Microsoft вече промениха курса си под лидерството на Сатия Надела, президентът на Asus явно не счита, че има достатъчно сериозни причини фирмата му да започне да поддържа мобилната платформа на Редмънд. Вместо това, по думите на Ши, Asus предпочитат да останат в същата позиция с Android, където могат да изкушат много потенциални клиенти, които не желаят да плащат твърде много за мощни устройства.

Все пак Ши не изключва напълно шанса Asus да се преориентират към Windows 10 Mobile в бъдеще – просто засега това не е сред приоритетите на фирмата. Трябва да уточним, че бизнесът на Asus със смартфони върви достатъчно добре и без Windows. Android-базираната фамилия ZenFone бързо набира популярност, като наскоро дебютира и в Северна Америка. Флагманът на тази серия – ZenFone 2 ZE551ML се продава само за 300 долара в отключена версия, а осигурява спецификации от висок клас като 5.5” 1080p дисплей, 64-битов процесор Intel Atom, 4GB RAM и 64GB вградена памет. Да сте виждали Windows смартфони за 300 долара с такива характеристики?

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"