"Откривай" е мотото на Детската Евровизия 2015

"Откривай" е мотото на Детската Евровизия 2015
A A+ A++ A

"Откривай" е мотото на Детската Евровизия 2015. БНТ обяви мотото и представи българското домакинство на детския песенен конкурс на пресконференция в австрийската столица Виена.

"Търсехме положително послание, което може да съчетае в една дума духа на Детската Евровизия и шоуто, което искаме да създадем в София на 21-ви ноември. Затова избрахме #discover (#откривай). Смятаме, че песенният конкурс помага на хората да открият своята музика и култура, да следват мечтите си, да създават нови приятелства, както и да се откриват един друг. Ще дадем възможност на участниците и зрителите на Детската Евровизия да открият и красотата на българската природа, история и традиции", заяви изпълнителният продуцент на Детска Евровизия 2015 Йоана Левиева-Сойър.

"Младите хора откриват нови светове и нови мечти всеки ден. Надяваме се да подарим на децата на Европа едно преживяване, което ще запомнят за цял живот. Каним Винченцо, който спечели миналата година, да открие една нова мечта в България, заедно с Крисия Хасан и Ибрахим", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова .

Българското домакинство бе представено с видео трейлър, който показва красотата и културата на България, както и мястото, където ще се проведе мащабното събитие – зала "Арена Армеец".

#мото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"