Папа Франциск прие българската делегация във Ватикана (снимки)

Папа Франциск прие българската делегация във Ватикана (снимки)
A A+ A++ A

Папа Франциск прие във Ватикана българската делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Срещата е по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Папата благослови премиера Бойко Борисов. Аудиенцията се състоя в библиотечната зала на папските покои в Апостолическия дворец. Премиерът е подарил на папата изкусна дарохранителница с камък от гроба на Свети Иван Рилски. Това е първата среща на папа Франциск с Борисов. 

"Разговарях на четири очи с Негово Светейшество в Апостолическия дворец „Библиотечна зала“ във Ватикана. Българското правителство се отнася с дълбоко уважение към правото на хората да изповядват своята религия, винаги е подкрепяло признатите изповедания и разчита на тяхното отговорно отношение към обществено значими каузи", написа Борисов във "Фейсбук" след срещата.

Премиерът се срещна и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин. Кардиналът е получил от Борисов изработени по поръчка два напрестолни свещника, които се поставят на олтара по време на служба.

На 24 май министър-председателят ще присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще участва и в поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата "Сан Клементе".

Във водената от министър-председателя делегация участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и народните представители Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Марияна Георгиева и Мариана Бояджиева. 

#Ватикана #прие #Папа Франсиск #аудиенция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници