2019 балона в небето на Пловдив, целият град по улиците

2019 балона в небето на Пловдив, целият град по улиците
A A+ A++ A

Изборът на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г. е знаково събитие както за града, така и за цяла България, заяви кметът Иван Тотев, преди да пусне 2019 балона към небето, аплодиран от хиляди хора,  дошли на площада пред общината, за да се порадват заедно.

През последните 4 г. положихме много усилия, за да чуем на 5 септември м.г. от председателя на журито Стийв Грийн името на победителя - Пловдив, отбеляза Тотев.


За първи път от години се усеща толкова празнично настроение в града. Имаме нужда от това. Животът се променя към по-добро, радваха се пловдивчани. Главната гъмжеше от народ въпреки жегата. В Цар Симеоновата градина имаше стотици деца. За тях бяха организирани работилници по моделиране и рисуване. Хлапетата истински се забавляваха с интерактивния спектакъл на на кукления театър "Заедно на лов".


Зам.-кметът Стефан Стоянов постави значка на ревера на Иван Тотев "Пловдив 2019".
 

 
"Под един покрив" е мотото на празненствата в Пловдив. Специална инсталация беше разпъната по цялата главна с надпис "Заедно". С този слоган градът спечели титлата Европейска столица на културата.

#Пловдив #балони #Европейска столица на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"