Почина създателят на "Репортер 7" Крум Благов

Почина създателят на "Репортер 7" Крум Благов
A A+ A++ A

Напусна ни разследващият журналист, писател и издател Крум Благов. Починал е внезапно след сложна операция.

Крум Благов е роден на 17 октомври 1953 година в София. Завършил е българска филология в Софийския университет. Започва работа като репортер във в. "Народна младеж", по-късно и в "Земеделско знаме". Създател е на издателство и вестник "Репортер".

В първите години на демокрацията основаният от него вестник "Репортер 7"  предизвика истинска буря в обществения живот с публикувания първи списък на агенти на Държавна сигурност, съдържащ имената на влиятелни публични личности.

Благов е водил предавания в БНР и БНТ. През 1991 г. създаде конкурса „Репортер на годината”, в който бе председател на организационния комитет до 1997 г.

Той бе редактор на редица книги, между които тези на проф. Андрей Пантев и доц. Борислав Гаврилов „100-те най-влиятелни българи” и „100-те най-влиятелни чужденци в българската история”, а също на биографията „Хитлер. Легенда, мит, действителност” от проф. Вернер Мазер – най-големия немски изследовател на нацизма.

Автор е на "55-те най-големи атентата в българската история" и на предизвикалата шумен спор биографична книта "Загадката Людмила Живкова", търсеща отговори на въпросите коя е Людмила Живкова, какъв човек е била, естествена или причинена е смъртта й.

Поклон пред паметта му!


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"