Оградата срещу бежанци се разплита

Оградата срещу бежанци се разплита
A A+ A++ A

Участъци от 30-километровата ограда, която беше построена на турската граница срещу бежанците, са на път да рухнат заради бързото и некадърно монтиране на носещите стоманени колове, пише регионалното издание svilegrad24.com. В момента граничните полицаи са я подпрели на няколко места с колове и пръти, за да не се срине окончателно.

Според изданието граничното съоръжение може да бъде преодоляно за минути. Незаконно преминаващите границата хора са покривали телената ограда с килимчета, за да я прескачат. Други са я режели с ножици, а трети са прокопавали дупка под бодливата тел, тъй като тя не е вкопана.

Първата 30-километрова отсечка по българо-турската граница, която трябва да възпрепятства нелегалното влизане на бежанци на българска територия, беше изградена в средата на юли миналата година.

От Министерството на отбраната я определиха като “инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип“. Те се простира от гранична пирамида 206 (село Лесово) до пирамида 268 (село Крайново) и струва на данъкоплатците 7.7 милиона лева.


#ограда #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"