Бой на българи и роми в Гърмен, осем са в ареста

Бой на българи и роми в Гърмен, осем са в ареста
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Сблъсъци между роми и българи разтресоха Гърмен в събота вечер. До сблъсъците се стига след като група роми била помолена да намали музиката. Вместо това, обаче последвала атака с брадви и колове. Ранени са няколко души. „Удариха ме с пръчка, нямам представа, защото им казахме да намалят музиката. Много си позволяват, това така не може да продължава”, разказа един от пострадалите в масовото сбиване.

„Казаха: „Вие кои сте, за да ни казвате да намалим музиката?”. Ние им казахме, че нищо лошо не сме казали, а той ме попита: „Искаш ли да дойдат сега 50 души и да видиш какво ще стане?”. Казах: „Да дойдат” и те дойдоха”, разказа още той.

След ромската атака идва контраатака. Хора от селото се насочват към ромската махала. От там, обаче заваляват камъни. „Свидетели сме на пълни своеволия. Няма закони, правят си каквото желаят и просто вече не се издържа. Биха нашите момчета. Казах им, ще стане като Катуница”, коментира друг жител на селото.

Най-малко 8 души са били задържани в РПУ - Гоце Делчев след боя между българи и роми в община Гърмен. Това е съобщила кметът на община Гърмен Минка Капитанова, цитирана от "Фокус".

Други поне трима души са пострадали по-сериозно и са транспортирани в болница след масовия бой. Началникът на полицията в Гоце Делчев е поискал подкрепление от жандармерията.

През нощта срещу неделя е имало засилено полицейско присъствие в селото.

#Гърмен #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"