OnePlus 2 бе забелязан в бенчмарк, по-бърз е от HTC One M9

OnePlus 2 бе забелязан в бенчмарк, по-бърз е от HTC One M9
A A+ A++ A

Представянето на OnePlus 2 предстои след поне няколко месеца, но можем да бъдем уверени, че телефонът е доста напреднал в процеса на разработка. Всъщност експериментален прототип на телефона доста вероятно е бил подложен на еталонни тестове тази седмица. Информация за устройството вече е изтичала нееднократно онлайн, в един етап имаше дори и няколко снимки, за които се твърдеше, че демонстрират външния му вид. Тази седмица OnePlus 2 се е появил и в сайта на Geekbench, потвърждавайки някои от спецификациите, за които преди се носеха слухове.

Устройството, което присъства на сайта на бенчмарка, е посочено като OnePlus One с номер на модела A2001, но ако настоящата версия, която е на пазара, използва четириядрен процесор с тактова честота 2.5GHz, забелязаният нов модел залага на осемядрен процесор с тактова честота 1.55GHz. Преди време стана известно, че изпълнителният директор на OnePlus Пийт Лау е разкрил по време на разговор с фенове в социалната мрежа Weibo, че следващият им телефон ще използва чипсет Snapdragon 810. Данните от бенчмарка потвърждават тази теза. Единствената друга информация, разкрита от Geekbench е, че телефонът включва 3GB RAM, което също отговаря на по-ранните слухове. Пак там можем да видим, че OnePlus 2 със Snapdragon 810 е постигнал 4093 точки на многоядрените тестове и 1256 точки на едноядрените тестове.

Сравнявайки тези резултати с други Geekbench стойности, стигаме до извода, че производителността на OnePlus 2 ще е доста добра; Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge с Exynos 7420 постигат съответно 5215 и 5095 точки, докато HTC One M9 със Snapdragon 810 регистрира 3761 точки. Тоест поне като прототип, OnePlus 2 изглежда се справя по-добре от One M9. Очаква се OnePlus 2 да включва 5.5-инчов или 6-инчов дисплей с 2K резолюция (2560 x 1440 пиксела) и „по-добър от TouchID“ скенер на пръстови отпечатъци. Лау преди време разкри и цената на устройството, така че се очаква OnePlus 2 да стане достъпен на пазара на стойност около 355 евро. За момента като срок на пазарен дебют се сочи третото тримесечие на тази година.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"