Saygus отново отлага доставките на смартфона си V2

Saygus отново отлага доставките на смартфона си V2
A A+ A++ A

Малката американска компания от Юта Saygus нашумя в началото на годината със смартфона си V2, който амбициозно обещаваше да разтърси пазара с уникални технически характеристики и корпус, изработен от премиум материали. След като предизвика голям интерес в медиите, особено на CES през януари, стартът на предварителните поръчки на V2 бе даден в началото на февруари. Тогава прогнозите бяха доставките да стартират през втората половина на март, но без да се назовава конкретна дата.

След откриване на „някои недостатъци в дизайна на антената, интеграцията на камерата и нуждата от финализиране на някои канали за дистрибуция за отчитане на ДДС“, Saygus в крайна сметка оповестиха окончателна дата за доставки 22 май. Както и бихте предположили, поглеждайки календара, тази дата настъпва този петък. Това логично предизвика ентусиазъм у направилите предварителни поръчки, а дори служителите на Saygus бяха развълнувани да заявят, че „всичко върви по план и доставките ще стартират до края на седмицата“.

За жалост явно обаче ситуацията е по-различна. Saygus разпратиха имейл в ранните часове на четвъртък (българско време), че стартът на доставките на V2 отново се отлага. Според Saygus, телефоните са „на производствената линия“, но преглед на „критични фактори в подготовката за доставки“ е разкрил, че е необходима известна „проверка на качеството и тестове в мрежи.“ Реакцията в Twitter (който Saygus използват като основен комуникационен канал с клиентите си) на хората, поръчали V2, очаквано бе смесица от разбиране и негодувание. В края на миналата седмица компанията бе разпратила имейл, уточняващ „пълни подробности за доставките“ и „допълнителна информация“ в понеделник. В понеделник тази „допълнителна информация“ се оказа просто списък с цената на доставки до всички страни, до които Saygus ще изпращат V2.

В крайна сметка остава неизвестно кога V2 ще стигне до потребителите – информация за това ще бъде разпространена „при първа възможност“. Датата на старт на доставките е нещо, което рядко подлежи на многократни отлагания, и случаят със Saygus за пореден път демонстрира защо повечето от големите OEM не назовават конкретна дата, преди да остане около седмица до анонсирания старт на продажбите. Нетърпението на потребителите е разбираемо – Saygus V2 включва обещаващ списък със спецификации, сред които оптично стабилизирани предна и основна камера, голям обем разширяема памет и поддръжка на WiHD стрийминг. Двата предни високоговорителя с Harman Kardon аудиосистема също са атрактивна екстра. Именно заради тези високи очаквания за V2 е особено трудно за направилите предварителна поръчка да приемат, че се налага да чакат още.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"