Запушен канал причини бедствено положение в Мездра

Запушен канал причини бедствено положение в Мездра
A A+ A++ A

Запушен канал  вдигна нивото на водата над половин метър на международния път Е-79 между Мездра и Враца, както и в участъка край Люти Дол след проливния дъжд през изминалото денонощие. В Мездра бе обявено бедствено положение заради наводнения.

В ниската част на града са наводнени приземни етажи и мазета заради интензивните дъждове, които паднаха във Врачанско в последното денонощие, а имаше и градушка.

Тази сутрин движението за автомобилния транспорт вече е възстановено, но е спряно движението на влаковете между Мездра и село Руска Бяла. Влаковете се движат по алтернативни коловози, съобщава БНР. По информация от областната администрация е преустановено движението по ЖП линията Мездра-Бяла и се използва обходен маршрут през гара Мездра-Юг.

Паднала е подпорна стена в село Воденец, на четвъртокласен път и се очаква днес пътят да бъде разчистен. Свлачище има и по второкласния път Ребърково – Люти брод. В момента по отстраняване на последиците от свлачището работят екипи на пожарната.

Според кмета на Мездра Николина Кътовска обстановката постепенно се нормализира.

„Кризисната ситуация в Мездра след обилните валежи е овладяна и обстановката се нормализира, потвърди пред „Фокус“ и oбластният управител на Враца Малина Николова. Тя допълни, че движението по проблемните участъци по главен път Е-79 се осъществява нормално.

Кризисната ситуация е овладяна още тази нощ към 1:00 часа. Проблемните участъци по главен път Е-79 са отпушени и движението възстановено. Остават за остстраняване щетите при село Лютиброд, където се образува свлачище през нощта и има свлечени дървесни маси.

В най-ниската част на град Мездра има наводнени обществени и частни сгради, но тази сутрин екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" започват тяхното отводняване. Областният управител уточни, че е наводнена и гара Роман, но се работи по отстраняване на аварията. Николова бе категорична, че ситуацията е спокойна и няма риск за населението.

#Мездра #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »