Съчетайте модерно с полезно - киноа, чия, цвекло

Съчетайте модерно с полезно - киноа, чия, цвекло
Киноа
A A+ A++ A

И тази година киноата си остава най-модната храна, особено сред дамите. Много полезна, с високо съдържание на калций, желязо, фибри и протеини, с мек и сладък вкус, информира Foodpanda в изследване на тенденциите в здравословното хранене.

Киноата се комбинира добре в основно ястие, като гарнитура, в  тестени изделия, дори и като заместител на ориза в суши рулцата.

През последните години се е увеличила тройно консумацията на цвекло. Много полезно и вкусно, приготвя се бързо и  е подходящ продукт използван в салати, в супи или в най-модните рецепти - смутитата. Смутито от цвекло е сред най-полезните и вкусни.

Съвсем актуални в кулинарната мода са и новите сортове вегетариански сирена. Те са направени от млека от макадамия (на снмиката горе) или бадеми.

Безглутеновите брашна пък са за тези, които искат да хапват по-ароматни печени изделия. Има много различни видове, но някои от най-популярните решения са кокосово брашно (на снимката долу), бадемово брашно и нахут, всеки с различни хранителни нива.

Семената от чия (на снмиката долу) набират все по-голяма популярност в кулинарните предложения на световни майстор готвачи. Причината е ясна - те са изключително полезни за цялостното състояние на организма, лесни за приготвяне и много вкусни. Подходящи са като добавка както в основни, така и в десертни ястия. /ДД

#брашно #нахут #киноа #цвекло #здраве #хранене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"