Маковей: Промени в конституцията само ще забавят борбата с корупцията

Маковей: Промени в конституцията само ще забавят борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Промените в конституцията, които в момента са на дневен ред в България, са просто загуба на време, смята бившият министър на правосъдието в Румъния Моника Маковей.

Сегашната евродепутатка и автор на съдебната реформа в Румъния е у нас по покана на Инициатива "Правосъдие за всеки", а домакин е Софийският дискусионен форум.

Според нея страната ни трябва да намери човек, който е готов да поема рискове и да не се страхува, а не само да се създават нови органи и да се променят закони, тъй като по този начин само се отлагат действия.

Маковей определи като "прахосване на време" не само намеренията за промяна в основния закон, но и създаването на специална структура, която да разследва корупцията.

"Прочетох, че искате и нов антикорупционен орган, но вие вече си имате такъв, който бихте могли просто да попромените, ако това се налага. Другото би било само отлагане, забавяне на истинската работа, която има за вършене", обяви тя.

По думите и промяната е заразна и може да започне с един човек - "аз бях една, после към мен се присъедини главният прокурор, после други прокурори и съдии и сега сме една силна група".

#Моника Маковей #правосъдие #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"