Правим контактен център с Гърция и Турция на "Капитан Андреево"

Правим контактен център с Гърция и Турция на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешните министри на България, Гърция и Турция подписаха междуправителствено споразумение за полицейско и митническо сътрудничество на пункта "Капитан Андреево".

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе съвместна среща за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността и правоохраната с вътрешния министър на Турция Себахатин Йозтюрк и главния зам.-вътрешен министър по въпросите на сигурността, противодействието на престъпността, обществения ред и защитата на гражданите на Гърция Йоанис Панусис.

След срещата те подписаха тристранно споразумение за създаването на съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество. На подписването присъства и премиерът Бойко Борисов.

„Подписването на споразумението е събитие с изключителна важност, защото това споразумение е подготвяно още от 2011 г.”, обясни Бъчварова.

По думите и споразумението на практика гарантира по-доброто сътрудничество между трите държави, които стоят пред едни и същи предизвикателства.

"Всяка една от нашите държави се сблъсква с едни и същи глобални проблеми - миргацията, организираната престъпност, тероризма. Тези глобални предизвикателства не можем да решим без да си сътрудничим и в конкретен план без активно да обменяме информация", посочи Бъчварова.

#полицейско #сътрудничество #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »