Здравният министър няма да закрива онкоболници

Здравният министър няма да закрива онкоболници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов няма намерение да закрива онкологични центрове. Текстът относно тяхното ликвидиране в проектозакона ще се промени, но няма да се отстъпи от изискването за комплексност на лечението. Това стана ясно след разгорещена среща на министъра с ръководството и лекари от Комплексния онкологичен център в Пловдив.

На всяко място в страната, където има подобни лечебни заведения, ще се действа спрямо конкретиката. В Пловдив това ще бъде функционално обединение с многопрофилна болница при запазване на юридическата самостоятелност на центъра, допълни министърът на срещата в понеделник.

Управителят на онкологичния център д-р Калин Калинов заяви, че е доволен от срещата и от взетите решения.

Преди това, в центъра имаше няколко протеста, а в момента се събира подписка, в която вече са оставили своето мнение срещу сливането с друга болница около 4000 души.

"Аз нямам за цел да сменям или свалям определено ръководство, или да слагам шапка върху него, било то на държавна, или на общинска болница. За мен целта, заложена в законопроекта, както се разбрахме с колегите, е изпълнена, т.е. ще бъде осигурено гарантирано комплексно лечение", обясни още министърът.

#Петър Москов #Пловдив #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници