Жандармерия и напрежение в Гърмен, освиркаха Бъчварова

Жандармерия и напрежение в Гърмен, освиркаха Бъчварова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пристигна в село Гърмен в понеделник, съпътствана от три микробуса жандармерия, за среща в общината по повод размириците от последните дни между българи и роми. На срещата трябва да присъстват и главният секретар на МВР Георги Костов, областният управител Бисер Михайлов, общинският кмет Минка Капитанова, директорът на ОД МВР – Благоевград Христо Разсолков, главният архитект на Гърмен и граждани.

Последните обаче посрещнаха вътрешният министър с мощно освиркване, скандирания "Мафия!" и гръмко недоволство. Министър Бъчварова се обърна към присъстващите с думите: „Тук съм, за да ви чуя”, след което местните жители побързаха да посочат някои от основните проблеми в общината, насочени най-вече към размириците възникнали между роми и българи. Румяна Бъчварова се въздържа от какъвто и да е коментар към момента и влезе в общината, за да проведе срещата.

Пред сградата на общината са се събрали около 200 души, които развяват четирите национални трибагреника. Три от тях са обърнати обратно, което според местните е знак за война.

В понеделник стана ясно, че 124 заповеди за премахване на незаконни строежи в землище на село Марчевоса влезли в сила. По 10 от съставените констативни актове производството е прекратено, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Припомняме, че напрежението в Гърмен ескалира в навечерието на 24 май, когато над 200 роми нападнаха българите в гърменския квартал "Заграбе".

#Гърмен #Румяна Бъчварова #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »