Gemry R12: злато, диаманти и змийска кожа за четирицифрена сума в евро

Gemry R12: злато, диаманти и змийска кожа за четирицифрена сума в евро
A A+ A++ A

Има предостатъчно хора, склонни да се разделят с парите си за скъп и луксозен модел телефон, и не е като да липсват компании, произвеждащи такива продукти. Gemry са сред непознатите ни до момента имена в тази пазарна ниша и се представят като британски бранд, но реално зад него стои китайски концерн, ориентиран към богатите азиатски и европейски потребители.

Надали ще се изненадате от вестта, че в тези луксозни брандове се залага предимно на визуалната пищност и премиум материалите. Продаващ се на цена между €2185 и €4370, моделът им Gemry R12 е достъпен с корпус от розово злато или с инкрустирани диаманти – като символ на “кралски маниери, придружени от кралска идентичност.” Освен златото и диамантите, задният панел на Gemry се предлага в ръчно изработени версии с допълнителни панели от благородни метали или различни кожени покрития. Потребителите могат да избират между кожа от питон, акула, гущер, крокодил или други видове, споменаването на кожата на които обикновено предизвиква бурни реакции от PETA.

За технофилите обаче по-важно е какво има под лъскавия корпус – и в това отношение R12 не блести с нищо особено. Процесорът е четириядрен Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1.7GHz – вероятно Snapdragon 600, подобен на използвания в HTC One (M7) от 2013 г. Налице са 2GB RAM и 32GB вградена памет. Дисплеят е 5.85-инчов с неуточнена резолюция (най-вероятно 720p). И естествено не е пропусната 13-мегапикселова основна и 2-мегапикселова предна камера за селфита и видеочат.

Устройството не е нито малко, нито леко, нито особено тънко: размерите му са 167.5 x 83 x 12.85 mm. Всъщност дебелината му изглежда относително впечатляваща, като се има предвид, че R12 съдържа мощна батерия с капацитет 5000 mAh, която според твърденията на производителя издържа 360 часа в стендбай режим. С толкова голяма батерия, теглото на R12 достига леко стряскащите 295 грама. И тъй като очевидно богатите нямат нужда от най-новия Android, Gemry R12 се доставя с… 4.1.2 Jelly Bean. Не изглежда да има планиран ъпдейт до Lollipop, камо ли до предстоящия Android M.

В технически аспект, телефонът на Gemry не вдъхновява особено, но ако сте от тези хора, които искат телефон от премиум материали, за да привличат внимание, R12 изглежда нелош избор. Не на последно място и защото той се продава на “приемлива” цена, в сравнение с други луксозни брандове.

Източник: Germy

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"