Ердоган се скара на "Ню Йорк таймс": Знайте си мястото!

Ердоган се скара на "Ню Йорк таймс": Знайте си мястото!
Реджеп Ердоган. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган нападна американското издание "Ню Йорк таймс" с обвинение, че се намесва във вътрешните работи на страната. "Като вестник, трябва да си знаете мястото", заяви той по турски телевизионен канал, цитиран от АФП.

Причината за гнева на президента е, че в статия със заглавие "Тъмните облаци над Турция", вестникът критикува управлението на Ердоган и го обвинява в репресии в навечерието на изборите в страната на 7 юни.

"Ню Йорк таймс" прави отправки към атаките върху медийната група "Доган", която е собственик на вестника "Хюриет", който беше сериозно разкритикуван заради начина, по който отрази съобщаването на смъртната присъда на бившия египетски президент Мохамед Мурси.

"Вие се месите в турските работи като пишете такива неща. Като публикувате такава уводна статия, вие прекрачвате границите на свободата", скастри Ердоган американските журналисти.

Президентът бил подразнен най-много от призива "Ню Йорк таймс" САЩ и другите съюзници на Турция в НАТО да настояват Ердоган да се откаже от разрушителния път, по който води страната.

Политическото напрежение расте все повече в Турция в навечерието на изборите, на които управляващата партия на справедливостта и развитието ще се бори за мнозинство в парламента.

Според последната анкета на агенция "Сонар" ПСР на президента Реджеп Ердоган ще загуби парламентарното си мнозинство след предстоящите избори в страната на 7 юни и може би дори ще трябва да формира коалиционно правителство.

Според тях ПСР ще спечели 41% от гласовете, основната опозиционна Републиканска народна партия - 26%, националистическата ПНД – 18,1%, а прокюрдската Демократична народна партия едва минава необходимия праг с 10,4%.

#Реджеп Ердоган #Ердоган #Турция #избори #ПСР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »