Цветанов: Няма да има промени в Изборния кодекс в "12 без 5"

Цветанов: Няма да има промени в Изборния кодекс в "12 без 5"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има промени в Изборния кодекс в "12 без 5". Това стана ясно от думите на лидерът на парламентарната група и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод предстоящите местни избори на есен.

„ГЕРБ няма да инициира промени в Изборния кодекс, нито поддържа идеята той да се пипа в "12 без 5"“, посочи Цветанов.

По-рано приключи среща на ръководството на Народното събрание с представители на БНБ и Министерството на финансите по повод отпечатването на бюлетините за местните избори наесен.

На нея е намерено решение за изпълнението на огромната поръчка, която се оказа непосилна за печатницата на Централната банка.

Цветанов препоръча занапред всички въпроси по провеждането на вота наесен да се отправят към автора на действащия кодекс - Мая Манолова.  да се зачитат и гласовете, подадени на машини в избирателните секции - нещо, което управляващите засега не планират.

"Изкушавам се да припомня на ГЕРБ, които ме атакуваха най-много, че машинното гласуване ще стане реалност чак на местните избори и тогава си оставихме скоба и написахме до 500 изборни секции. Ако ЦИК реши, може да определи една. Това също като повод да се променя Изборния кодекс е абсолютно несериозно. Смешно е ЦИК да не може да направи машинно гласуване в една секция. Готови сме да съдействаме с подкрепа и идея, но до степен, в която решенията работят в посока честни избори", заяви Манолова.

#Цветан Цветанов #промени #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"