Чудовищните горещини отнеха живота на близо 1200 души в Индия

Чудовищните горещини отнеха живота на близо 1200 души в Индия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чудовищните горещини отнеха живота на близо 1200 души в Индия. Топлинната вълна е обхванала Индия от последните 10 дни. Местното държавно ведомство за борба с бедствията съобщава, че жертвите не са по-малко от 1200 души.

Най-тежко засегнати са щатите Андра Прадеш и Теланг. Всекидневно температурите достигат до 48,8 градуса по Целзий, а според метеоролози е възможно да се повишат до 50 градуса. Постепенното спадане на температурите ще започне едва след 2-3 дни.



Електрическата мрежа предизвика няколко спирания на тока, тъй като лошото състояние, в което се намира, не може да отговори на увеличеното потребление на ток. В столицата Делхи пътищата се топят, съобщават световните агенции.

Търговските центрове, които са снабдени с климатици и които често разполагат със свои собствени генератори, бележат ръст в посещенията. 

Властите в Индия съобщиха, че ще изплатят компенсации в размер на 1000 британски паунда на семействата на починалите. Те съветват да се избягва излизането в най-горещите часове и да се ограничат пътуванията до най-топлите точки в страната.

Служителите в чуждестранните дипломатически мисии в Делхи съкратиха до минимум времето за престой извън климатизираните помещения. Чуждестранните туристи бяха посъветвани да се въздържат тези дни от пътувания до горещите части на Индия.

#Индия #горещини #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници