Слух: Android M пристига и нова схема за софтуерните ъпдейти за Nexus

Слух: Android M пристига и нова схема за софтуерните ъпдейти за Nexus
A A+ A++ A

Според източници на Android Plice, Google скоро ще обнови схемата за софтуерните ъпдейти за устройствата Nexus. Очаква се тя очаква да влезе в сила след комерсиалния дебют на Android М, а ето и какви са бъдещите промени. Всички устройства Nexus ще получават основните ъпдейти на платформата за срок от 2 години от пускането им на пазар, а поправките, свързани със сигурността, ще получават в продължение на 3 години. Това обаче не е всичко, компанията ще гарантира ъпдейти, свързани със сигурността на телефона ви поне 18 месеца, след като сте го купили (независимо кога телефонът е излязъл на пазара).

Нещо повече, Google според слуха ще гарантират кръпки за сигурността поне 18 месеца след покупката на Nexus устройство от Google Store или Play Store. Не виждаме причини Google да осигуряват ъпдейти на сигурността само за някои потребители, изключвайки други, така че това би трябвало вероятно да означава, че предстоящите Nexus устройства ще продължат да получават ъпдейти на сигурността поне година и половина след спирането на продажбите им в Google Storе.

Ако това е истина, тези нови гаранции за ъпдейти ще са изключително приятна вест за бъдещите притежатели на Nexus смартфони. В момента Google гарантират, че Nexus моделите ще продължат да получават софтуерни ъпдейти 18 месеца след дебюта на устройството, но Google често обновява и Nexus устройства, много по-стари от година и половина. Nexus 4 е перфектен пример за това – той дебютира през октомври 2012 г., но все пак получи обновление до Android 5.1 Lollipop.

Източникът също така твърди, че новите гаранции за ъпдейти ще се прилагат и за старите устройства, което е чудесна новина, ако току-що сте си купили например Nexus 6. За жалост това вероятно ще означава и че Nexus 4, оригиналният Nexus 7 и Nexus 10 няма да получат ъпдейт до Android M – поне не и официално. За сметка на това пък ще могат да се възползват от подобренията, свързани със сигурността още известно време.
Засега предположенията са, че Google няма да разкажат за тези промени по време на I/O конференцията, а по-скоро ще обявят новата схема за ъпдейти при дебюта на Android M.

Източник: Android Police

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »