Задържаха рекордно количество анаболи в пратка кучешка храна

Задържаха рекордно количество анаболи в пратка кучешка храна
Снимка: Агенция Митници
A A+ A++ A

Рекордно количество контрабандни анаболи - 14 820 ампули с пазарна цена над 1000 лева всяка, задържаха митнически служители на Дунав мост 2.

Митничарите спряли за проверка товарен микробус със словашка регистрация, превозващ палета с кучешка храна за Словакия. Оказало се, че в двата палета, превозвани по документи, под пакетите с храна за кучета, са скрити кашони, съдържащи ампули с хормоналния препарат Norditropin SimpleXx 15mg/1,5ml - анаболен стероид, съдържащ хормон на растежа и използван за натрупване на маса при фитнес упражнения, съобщиха от Агенция "Митници".

Общото количество на задържаната пратка е 14 820 ампули, опаковани в картонени опаковки със съответните надписи и инструкции за употреба на турски език. Митническите служители са установили, че фирмата изпращач не съществува, поради което контрабандната стока и микробуса са задържани.

Пазарната цена на една оригинална ампула от 15 mg от същия препарат е над 1000 лв. Предстои да се установи дали ампулите са оригинални и дали съдържанието им отговаря на описаното в листовката.

#анаболи #Агенция "Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"