3 нови лаптопа и таблет от Lenovo

3 нови лаптопа и таблет от Lenovo
A A+ A++ A

Часове преди старта на първото издание на Lenovo Tech World в Пекин, Lenovo започна да представя нови продукти и началото беше поставено с три потребителски лаптопа и таблет за бизнеса. Лаптопите Lenovo Z41, Lenovo Z51 и ideapad 100 обещават да осигурят възможности за създаване и редактиране на съдържание или за мултимедийни забавления ако това е приоритет. Lenovo Z41 и Lenovo Z51 са съответно с 14” и 15” дисплеи с fullHD резолюция и имат хардуер, който ги прави подходящи за работа или за разпускане с филми, музика и игри. За последното помага и опционалната дискретна видеокарта от AMD.

Лаптопите поддържат Dolby DS 1.0 Home Theater Surround Sound за отчетлив звук и картина с подобаващо качество, но освен това са снабдени с 802.11 a/c WiFi технология за по-бързо изтегляне на информация и могат да бъдат конфигурирани с процесори до Intel Core i7 от последно поколение и до 1 TB място за файлове. Опционално Lenovo Z51 може да бъде снабден и с Intel RealSense 3D камера за сканиране на обекти за 3D принтиране, игра или за използване на жестове за контрол на устройството.

Lenovo ideapad 100 е базов модел за потребителите с по-скромни нужди и възможности, който осигурява всички есенциални функции. Залага на процесор до Intel BayTrail-M N3540, до 500 GB памет за файлове и батерия за 4 часа автономна работа. Ще бъде наличен в Щатите от юни във варианти с 14” и 15” дисплей на цена от 249 долара. Lenovo Z41 и Lenovo Z51 ще се продават от юни на цена от 499 долара. Версията на Lenovo Z51 с Intel RealSense 3D камера и Intel Core i5 и 8GB RAM ще струва от 599 долара. Засега няма информация кога да очакваме устройствата в Европа и на каква цена.

Другият нов продукт е таблета Lenovo ThinkPad 10. Устройството ще допадне на бизнес потребителите с възможността за писане чрез опционалната прецизна писалка ThinkPad Pen Pro и чрез голямата колекция от аксесоари, в която влиза и новата клавиатура ThinkPad Folio за продуктивност и защита. Осигурява 10” дисплей с резолюция 1920х1200 пиксела, четириядрен процесор Intel Atom и опция за връзка с докинг станцията ThinkPad Tablet Dock. Батерията му стига за до 10 часа на автономна работа, което също е голям плюс. Налице са още 5МР камера, 3G/4G LTE поддръжка, опционално dTPM криптиране, четец за пръстови отпечатъци или четец за смарт карти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »