Всяка седмица Китай ражда по един милиардер

Всяка седмица Китай ражда по един милиардер
Джак Ма, съосновател на "Алибаба"
A A+ A++ A

По един нов милиардер се е появявал всяка седмица в Китай през първото тримесечие на 2015 г., показва доклад на UBS и PricewaterhouseCoopers.

"Трупането на богатство е във възход в Китай, подкрепено от силен икономически растеж и стабилни капиталови пазари. И всичко това се случва през последните 15 години", обясни Франсис Лиу, управител на UBS Wealth Management.

Големите пари стават в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, технологиите

и други потребителски индустрии, казва експертът.

Според данните през 2014 г. в Китай е имало 200 милиардери в сравнение с 570 в САЩ. По-възрастните поколения съсредоточават своята филантропия в области като образование и здравеопазване, докато по-младите милиардери-предприемачи са се

насочили към социалните въпроси

като например подкрепа за непривилегированите общности.

Милиардерът Джак Ма, 50-годишният съосновател на "Алибаба", започна благотворителна дейност миналата година, като подкрепи различни каузи от околна среда до култура.

Нарастващият брой богати китайци ще превърнат Азия в

най-големия център за нови милиардери

Притежателите на състояние в Азия са по-млади в сравнение с богаташите в други части на света. Около 25% от новите милионери и милиардери в Китай са израснали в бедност в сравнение с 8% в САЩ.

"Ние сме много оптимистично настроени, че през следващите пет до десет години азиатските милиардери ще са повече от американските", заяви Лиу.

#милиардер #Китай #Джак Ма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници