Ромите от Гърмен се извиниха на българите, искат мир

Ромите от Гърмен се извиниха на българите, искат мир
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Живеем си в мир и хармония с българите тук, убедени са ромите от община Гърмен в ефира на бТВ в четвъртък сутрин. Те се извиниха вкупом за конфликта, предизвикал напрежение в махала "Кремиковци" и заявиха, че искат мир.

"Толкова години роми, българи и помаци живеем заедно и не е имало проблеми. Сега защо има такъв проблем?", питат се от малцинството. Те са категорични, че не крадат и искат полицията да удостовери това.

"Ние се погаждаме много добре с българите, те не се погаждат с нас", убедени са от махалата, но изразяват надежда, че конфликтът ще се забрави и всичко ще продължи постарому.

"Те искат да ни гонят оттук от много години, но ако ние крадем, ще имаме досиета в полицията", проплака една от ромките.

Що се отнася до законността на постройките им, те признаха, че имат скици, не акт 16. "Всичко ни е платено, ние сме излезли на търг и всичко сме си платили. По 1000 лева за място. Всичко ни е узаконено. Ще си плащаме сметките за ток, за вода, ако ни ги пуснат", убедени са те.

Според статистиките над 120 роми са се заселили в общината над село Марчево през последните години, като са се родили над 177 деца, поредното от които проплака в сряда вечер.

Припомняме, че напрежението в общината ескалира, след като трима души пострадаха при сбиване между роми от незаконното гето и жители на селото. Жители на Гърмен са се зарекли да протестират всеки ден срещу кражбите и беззаконието в общината, като на 2 юни планират бунт.

#Гърмен #роми #Кремиковци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"