Патриотичният фронт иска праг за преференциално гласуване 50%

Патриотичният фронт иска праг за преференциално гласуване 50%
A A+ A++ A

Ако ГЕРБ не промени изборния кодекс, няма да се разберем с управляващите, заяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той поиска вдигане на прага за преференциално гласуване на 50%.

При по-нисък процент в малките общини кандидати ще могат да излизат на челни позиции с минимален брой гласове, обясни политикът.

„Изборният кодекс е камъкът, който може да обърне всичко”, убеден е Симеонов, недоволен от отказа на ГЕРБ да прави промени в правилата за изборите.

„Диалогът върви, работата не върви”, заяви още той пред БНТ по повод на вчерашния ултиматум от 7 точки, който постави на ГЕРБ със заплахата, че Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за управлението.

Симеонов уточни, че за 7 месеца управление още нищо не е свършено и наблегна на борбата с битовата престъпност. „Хората пъшкат, страдат и реват”, обясни Симеонов по повод на събитията в Гърмен, за които обвини бившия кмет Ахмед Башев. Той заяви, че ако не се вземат спешни мерки, последствията могат да се видят във всяко друго място в България.

„Опасността е много голяма”, смята Симеонов. Той обясни, че вчера се разговаряли около 15 минути с шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и той се е ангажирал да даде точен отговор за работата на управляващите по 7-те точки на Патриотичния фронт.


#Изборния кодекс #кандидати #Валери Симеонов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"