БСП иска оставката на правосъдния министър

БСП иска оставката на правосъдния министър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП поиска оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради скандално споразумение, което беше гласувано на първо четене в парламента при закрити врата в четвъртък. Червените възразиха срещу проведеното обсъждане и гласуване в пленарна зала на Споразумението между България и Международния наказателен съд за релокация на територията на България на свидетели на съда, което се проведе на закрито заседание.

Според Чавдар Георгиев от БСП не е имало никакво основание това обсъждане да бъде закрито и обясни, че депутатите не са успели да се запознаят с оригиналния документ. При опит да се запознаят с документа са ги пренасочили към секретната секция на парламента, но там самото споразумение е присъствало само в преразказан вариант.

Самият документ не е секретен, но неговото изпълнение трябва да има поверителен характер, обясниха от БСП. Договорът не е представен в Народното събрание, а представител на министерството не е присъствал и на заседанието на правната комисия, която също е одобрила ратификацията на споразумението.

„Този законопроект трябва да бъде приет, но редът, по който беше приет на първо четене, беше безкрайно унизителен и абсолютно излишен”, подчерта Чавдар Георгиев от БСП.

От БСП настояват гласуването на второ четене на ратификация да се случи на открито заседание. Междувременно Христо Иванов е поискал среща с парламентарната група на БСП за изясняване на казуса.

#Христо Иванов #БСП #Чавдар Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"