Борисов: Скоро старозагорци ще ходят на кафе в Истанбул за два часа

Борисов: Скоро старозагорци ще ходят на кафе в Истанбул за два часа
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скоро старозагорци ще ходят на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа. Това прогнозира премиерът Бойко Борисов в Стара Загора. Той обеща, че в рамките на месеци „ като свърши археологията, магистралата („Марица“) ще бъде готова".

Днес бе открит единия лот на скоростния път - 34-километровата отсечка от Харманли до Димитровград.

Борисов поясни, че това е една огромна инвестиция, от която България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски инвестиции. Той каза още, че се изгражда скоростната железопътна линия Пловдив – Свиленград, в която са вложени 700 млн. лв. Според него трябва да се усвояват изцяло европейските пари по програмите до 2020 година.

В Стара Загора премиерът откри и новия зaвoд за производство на автомобилни уплътнения, в който ще се реализира иновативна концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения.

"Доволен съм, че правителството изпълнява в пълния си обем всички европейски програми. Затова е този ръст на икономиката от началото на годината, защото има такива заводи, има и работни места", каза още премиерът.

Инвестицията в новата производствена база в града е 10,5 млн.евро. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти. На церемонията по откриването присъства и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче.

#Бойко Борисов #завод #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"