Android M и Brillo пристигат през третото тримесечие с Android Pay

Android M и Brillo пристигат през третото тримесечие с Android Pay
A A+ A++ A

Както очаквахме, Google разказаха повече за Android M по време на откриването на Google I/O. Следващата версия на платформата ще бъде готова през третото тримесечие на годината, но авторите на софтуер ще получат достъп до Developer Preview версията веднага. Тя ще работи с Nexus5, 6, 9 и Player. Сред промените, които очакваме са Android Pay, работа с USB Type-C и управление на разрешенията за достъп до различните функции на телефона. Що се отнася до последното, Google са променили модела по подобие на този, който използват Apple за iOS. Т.е. при инсталирането на приложение няма да ви се налага да одобрявате дълъг списък от неща, до които приложението иска достъп, а това ще става едно по едно, когато се налага да използвате всяко от тях. Освен това от Google обещават, че платформата ще оптимизира по-добре изполвзането на батерията като превключва по-често в режим на готовност, докато не използвате устройствата си. Според опитите на Google до момента, това нововъведение може да ви осигури батерия за два пъти повече време, отколкото при досегашните режими на работа.

Що се отнася до бъдещето на Android Wear, очакваме поддръжка на WiFi, GPS и управление с жестове, както и много нови приложения, които ще се присъединят към над 4000, които са били разработени от пускането на платформата преди година до момента. Сред новите приложения са Uber, Foursquare и CityMapper. Освен това, за разлика от  Apple Watch например, платформата на Google ще позволява на потребителите да избират лице за часовника.

Brillo пък е работното име на платформата на Google за интернета на вещите, както вече писахме. Тя, разбира се, е базирана на Android и поддържа WiFi, Bluetooth Low Energy и други подобни, познати ни от Android възможности. Заедно с Brillo задължително трябва да споменем и Weave, което е език за комуникация между устройствата, изплозващи Brillo. Според Google той ще е универсален. Устройствата с Android ще могат автоматично да разпознават тези работещи с Brillo и използващи Weave. Първата версия на Brillo очакваме през третото тримесечие, а на Weave през четвъртото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"