Зоран Заев на еднодневно посещение в София

Зоран Заев на еднодневно посещение в София
A A+ A++ A

Председателят на основната опозиционна партия в Македония СДСМ Зоран Заев пристига на еднодневно посещение в България.

От партията съобщиха, че по време на визитата му в страната се очаква той да се срещне с високопоставени представители на властта, както и с ръководството на опозиционната Българска социалистическа партия.

Визитата на Заев идва на фона на продължаващата политическа криза в Македония между поредицата лидерски срещи между ръководителите на основните политически партии в страната - премиера Никола Груевски от ВМРО-ДПМН, Зоран Заев от СДСМ, Али Ахмети и Мендух Тачи, лидерите на двете албански партии ДСИ и ДПА.

Визитата идва и на фона на последните разкрития на Заев – т. нар. "бомби", за корупцията в страната и незаконната дейност на нейното ръководство.

В началото на април МВР на Македония съобщи, че ще повдигне обвинение срещу Заев за разкриване на класифицирана информация. Опозиционният политик вече е обвиняем по делото „Преврат“ за насилие спрямо представители на управлението. Според МВР действията на Заев не може да се тълкуват по друг начин, освен като атака срещу институциите в страната. „Обвиняемият в делото „Преврат“ застраши авторитета на македонските служби и постави в опасност сигурността на Македония, твърдят от там.

 




#Зоран Заев #визита

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"