Нейнски е приела да бъде новия ни посланик в Турция

Нейнски е приела да бъде новия ни посланик в Турция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надежда Нейнски е приела да бъде новия посланик на страната ни в Турция. Това стана ясно от думите й в ефира на Би Ти Ви. Нейнски обясни, че е взела много трудно това решение.

Стремежът ми ще бъде да защитя националните интереси на моята страна. Турските интереси има кой да ги защитава. Също ще се старая да се подобрят българо-туските отношения. Ще се придържам към външната политика на правителството, няма да правя своя собствена", увери още тя.

По думите й преди близо 10 години България и Турция са направили голям пробив във взаимоотношенията си.

"Анализирайки сегашното състояние на света, проблемите в Близкия Изток. България и Турция са членки на НАТО, но страната ни е член и на ЕС. През 1997 г. бяхме направили много голям пробив в отношенията си с Турция" коментира още тя Нейнски. Тя припомни и тристранната среща между България, Гърция и Турция.

Ненски коментира и случая с военния министър Николай Ненчев и архивите на военното разузнаване.

"Кадровите разузнавачи навремето не бяха независими. До голяма степен бяха зависими от руските служби. Сега няма как тези хора да работят за НАТО. Хора, които са били вербувани, са в зависимости. Министър Ненчев предприе много смела стъпка, искайки архивите", смята Нейнски.


#Надежда Нейнски #посланик #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"