Задават се наследници на YotaPhone 2

Задават се наследници на YotaPhone 2
A A+ A++ A

Въпреки че YotaPhone 2 е все още относително нов модел, за дистрибуцията на който в САЩ наскоро стартира кампания за набиране на средства чрез Indiegogo, руснаците от Yota Devices вече подготвят негов наследник. Пред TechnoBuffalo.com управляващият директор на Yota за Северна и Южна Америка Матю Кели е потвърдил, че компанията работи по „гама от продукти от следваща генерация“, която включва две устройства: YotaPhone 3 и YotaPhone 2c.

Не е ясно дали аналогиите с iPhone и „c“ версията му са умишлени, но както и бихте предположили, YotaPhone 3 се очаква да предложи доста подобрена функционалност в сравнение с предното поколение: по-бърз процесор (можем само да предполагаме какъв точно, но е вероятно той да е от най-новите представители на серията Qualcomm Snapdragon), повече RAM, основен дисплей с повишена рязкост и/или резолюция, усъвършенстван e-ink екран и по-добри камери. Според някои предположения третият YotaPhone може и да е по-тънък от настоящия модел, въпреки че вероятно има повече логика вместо на по-тънък корпус той да заложи на по-мощна батерия в името на по-дълга работа с едно зареждане. Що се отнася до YotaPhone 2c, за момента слуховете са, че той ще бъде по-евтин смартфон, лишен от някои от „премиум“ характеристиките, достъпни в сегашния YotaPhone 2.

Плановете на руснаците за пускане на пазара на YotaPhone 3 и YotaPhone 2c обаче са обвързани с пазарните резултати от сегашния YotaPhone 2 – по думите на Кели „някои оператори се интересуват“ от смартфоните на фирмата, но руснаците смятат да изчакат, докато реализират пазарния потенциал на сегашния YotaPhone 2. Което означава, че феновете на устройството с уникален двоен дисплей ще се наложи да се заредят с доста търпение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници