Xiaomi ще представят базирания на Snapdragon 820 флагман Mi5 през ноември

Xiaomi ще представят базирания на Snapdragon 820 флагман Mi5 през ноември
A A+ A++ A

Считаният за надежден информатор Leaksfly разкри нова информация за предстоящия флагман на Xiaomi – Mi5. Според него, устройството ще бъде представено в началото на ноември и ще използва най-новия чипсет на Qualcomm, Snapdragon 820. Останалите технически характеристики на телефона, огласени от Leaksfly, са подобаващи за модел от толкова висок клас – 5.5-инчов Quad HD дисплей, 4GB LPDDR4 RAM, 16- или 20-мегапикселова основна камера, четец на пръстови отпечатъци, USB-C порт и дебелина само 5.1 mm. Предвижда се смартфонът да е достъпен в две версии – съответно с 16 и 64GB вградена памет.

Твърди се, че датата през ноември е била избрана на база пътната карта на чипсетите на Qualcomm за 2015 г. Xiaomi първоначално са планирали да пуснат Mi5 още преди края на лятото, но са решили да изчакат най-новия и добър продукт на американския производител на чипове (произведен по 14nm FinFet процес, разработен от Samsung и използван в Exynos 7420). Решението за изчакване на новия Snapdragon 820 има смисъл на ожесточения азиатски пазар, където топ спецификациите са решаващ фактор за успеха на новите устройства. Ако се вярва на Leaksfly, Mi5 ще бъде пуснат в продажба преди края на годината.

Употребата на Snapdragon 820 освен другото ще позволи на Xiaomi да използват и ултразвуковата система за идентификация чрез пръстов отпечатък на Qualcomm, която има един сериозен плюс: за нея не е нужен капацитивен сензор или бутон върху корпуса на устройството.

Въпреки отлагането на Mi5 за ноември, лятото остава все така натоварен сезон за Xiaomi, особено ако съдим по изтеклата преди време пътна карта на фирмата. Компанията предстои да лансира Xiaomi Mi4s, обновена версия на миналогодишния флагман, включваща Snapdragon 810 и 13MP камера с оптична стабилизация, плюс други по-скромни подобрения. Анонсът му се очаква на 15 юли.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници