Sony още не смятат, че времето на смартфоните с Quad HD дисплеи е дошло

Sony още не смятат, че времето на смартфоните с Quad HD дисплеи е дошло
A A+ A++ A

Повечето от големите производители на устройства с Android вече имат поне един смартфон с Quad HD резолюция (1440 x 2560 пиксела), но по всичко изглежда, че Sony нямат намерение да последват техния пример в близко бъдеще. Миналата година компанията защити решението си да не предлага Xperia Z3 с Quad HD екран, а тази година направи същото – този път за Xperia Z3+.

Джонатан Лин, генерален директор на тайванското поделение на Sony Mobile, в интервю пред Focus Taiwan заявява, че фирмата ще пусне смартфони с Quad HD дисплеи едва когато „постигне сериозно подобрение в качеството на дисплея и технологиите за цифрова обработка на изображението“. За момента Sony определено не са убедени, че екраните с диагонал около 5.5 инча имат някаква реална полза от Quad HD резолюция.

Естествено, резонно съображение в полза на отказа от Quad HD е и животът на батерията – по-голямата резолюция означава и по-голям разход на енергия, което скъсява времето на работа с един заряд. С дисплеи с резолюция 1440 x 2560 пиксела Xperia Z3 и Z3+ вероятно не биха могли да могат да осигурят два дни живот на батерията. Издържащата повече време батерия е сред сериозните плюсове, работещи в полза на флагманите на Sony, така че надали е изненадващо, че японската фирма не желае да се откаже от него само в името на по-големия брой пиксели (когато 1080p все още е напълно достатъчна разделителна способност за повечето потребители).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници