Сигналът за бомба на конгреса на ФИФА в Цюрих се оказа фалшива тревога

Сигналът за бомба на конгреса на ФИФА в Цюрих се оказа фалшива тревога
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сигналът за бомба на конгреса на ФИФА в Цюрих се оказа фалшива тревога. След половинчасово прекъсване заради заплаха от заложено взривно устройство конгресът продължи работа. Взривно устройство в залата не бе открито и делегатите отново заеха местата си.

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке поясни, че след консултации между ръководителите на организацията и местните власти е било решено да бъде проверена цялата територия в залата.

Заплахата се е оказала неоснователна и работата продължава. Конгресът се провежда в зала "Халенщадион" в Цюрих.

В същото време германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е нужно да се сложи край на корупцията в редица организации и това е най-важното в ситуацията с ФИФА.

"За мен най-важното е, че там бе прекратена корупцията и се появи прозрачност, това е необходимо", каза Меркел пред журналисти, след като се срещна с премиера на Великобритания Дейвид Камерън. Тя допълни, че "мръсната страна" в ситуацията трябва да бъде разследвана и всичко да се изясни докрай.

На 65-ия конгрес на световната футболна централа ФИФА основно предстои да бъде избран нов президент на организацията.

За поста президент в следващите четири години претендират настоящият президент на организацията Йозеф Сеп Блатер и йорданският принц Али бин ал Хусейн. Конгресът се провежда на фона възникналия преди два дни корупционен скандал, в който са замесени до този момент 9 висши функционери на ФИФА.

 

#ФИФА #бомба #сигнал #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"