Лозанов подава оставка, ако кризата в БНР не се разреши

Лозанов подава оставка, ако кризата в БНР не се разреши
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очаквам от ръководството на БНР да намери ресурс да излезе от кризата. Ако до един месец това не стане, аз лично, понеже нямам друга форма на реакция, освен символична, ще си подам оставката. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов по време на заседанието на регулатора в петък. То беше посветено на ситуацията в БНР, където от няколко седмици журналистите протестират заради намалените им хонорари.

Подавам я, не защото някой ми я е искал, а защото нямам друг инструмент, с който символично да подпомогна процеса на излизане от кризата в радиото, добави още Лозанов. По думите му, в момента СЕМ не може да прекрати законово договора на генералния директор на БНР Радослав Янкулов.

Лозанов отбеляза, че двете страни в конфликта в радиото демонстрират единствено непримиримост помежду си.

"Неотстъпчивостта е превърната в особена ценност. Радиото е влязло в една ситуация и се очаква тя да се реши магически от петте души, които сме тук, а тези 1500 работещи в него стоят неотстъпчиво гръб в гръб. Това е изключително непродуктивен подход", категоричен е председателят на СЕМ.

Според него ръководенето на медията е свързано и с това, когато тя е в криза, да се намери изход от нея.

#Георги Лозанов #БНР #СЕМ #Радослав Янкулов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"