Лекарска жестокост към родилка взриви мрежата

Лекарска жестокост към родилка взриви мрежата
Снимка: Нова Телевизия
A A+ A++ A

Нов случай на лекарска жестокост към родилка разбуни общественото недоволство. Наташа Габровска е станала жертва на грубо лекарско отношение от страна на завеждащия АГ отделението в тетевенската болница д-р Нина Байчева. „Виковете на д-р Байчева бяха нечовешки. Тя се държеше, дори с животно човек не би се държал така”, разказа пред камерите на "Господари на ефира" братът на родилката.

Самата Наташа разказа с ужасяващи детайли раждането. Когато започнала да ражда, д-р Байчева пристигнала с черна рокля и дълги нокти, с които буквално започнала да я дере отвътре. Тя крещяла по нея и се оплаквала от виковете й: „Напъвай! Запек не си ли имала? Вие не се научихте да раждате!”. Докторката накарала две сестри да седнат върху Наташа. Те започнали да я натискат.

След грубата намеса на лекарката, тя започнала да обвинява Наташа: „Ти си умори детето”. Младата родилка е била предадена на братята и съпруга си гола от кръста надолу и кървяща. В същото време една акушерка започнала да се кара на Байчева как е могла да постъпи по този начин. На семейството било съобщено, че бебето не диша. Чакали екип от Плевен да вземе мерки, тъй като Окръжната болница в Ловеч отказала да прати линейка.

„След това големият кошмар, в който трябваше да се прибера вкъщи, за да посрещна умрялото си дете и да направим неговото погребение”, завърши през сълзи Наташа. Тя вече е подала жалба, че по време на раждането върху нея е било упражнено физическо насилие, което е станало причина за смъртта на здравото ѝ бебе. 

След излъчването на репортажа социалните мрежи завряха от възмутени коментари и призиви за разправа с лекарката. Други съветват цял Тетевен да се вдигне на бунт, за да не се повтарят подобни трагедии.

Д-р Байчева се е кандидатирала за кмет на Тетевен през 2007 година, но отпада преди балотажа. Била е и кандидат за общински съветник.

#Тетевен #Наташа Габровска #родилка #бебе #лекар #Нина Байчева #Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »