Нова Lumia с 5.2-инчов FHD екран, Snapdragon 808 и 1.5GB RAM

Нова Lumia с 5.2-инчов FHD екран, Snapdragon 808 и 1.5GB RAM
A A+ A++ A

Резултати от тест на GFX Benchmark разкриват нов телефон от серията Lumia с номер на модела RM-1106. Според информацията за теста телефонът има 5.2-инчов екран с резолюция 1080 x 1920 пиксела. Спецификациите разкриват наличие на 64-битовия Snapdragon 808 и графичен чип Adreno 430. Последното вероятно е техническа грешка, тъй като Snapdragon 808 използва Adreno 418. Сред разкритите от бенчмарк теста технически характеристики на RM-1106 са и 1.5GB свободен RAM и 27GB свободна вградена памет, което по всяка вероятност означава 3GB RAM и 32GB потребителска памет. Основната и предна камери са съответно с резолюция 17MP и 5MP. Телефонът ще поддръжа и NFC.

Някои от посочените спецификации отговарят в някаква степен на тези на модела Lumia "Talkman", за който се твърдеше преди, че ще е с 5.2-инчов екран (1440 x 2560 пиксела), Snapdragon 808, 3GB RAM и 20MP/5MP камери. Съмнения обаче предизвиква количеството RAM в този тестов образец и различната резолюция на основната камера. Възможно е телефонът, който са тествали GFX Benchmark, да е Talkman с намалени спецификации за нуждите на тестовете, или да е съвсем различен модел.

Междувременно два немски сайта разкриха още детайли за Talkman и Cityman. WinFuture.de съобщава, че двата телефона ще са с алуминиева рамка и дизайн, сходен с този на Lumia 830, а задният панел ще е поликарбонатен и ще може да се сваля и заменя с други разноцветни панели. DrWindows.de пък твърди, че и двете устройства ще използват USB Type-C порт, който в момента има само в новия Apple MacBook, но е необходим за новата функция Continuum for Phones, представена на конференцията Build преди няколко седмици.

Източникът съобщава още, че двата нови флагмана на Microsoft, които ще използват Windows 10 Mobile, ще поддържат безжично зареждане и ще имат скенер за ириси, позволяващ разблокиране на телефона с око. Това вероятно е необходимо за новата функция за сигурност Windows Hello, която ще присъства в Windows 10. DrWindows.de също така загатва за наследник на Lumia 1020 с 41MP камера, който обаче ще се появи едва през 2016 г.

Източници: Nokia Power User, GFXBench

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"