САЩ подготвят нови обвинения срещу ФИФА

САЩ подготвят нови обвинения срещу ФИФА
Преизбраният президент на ФИФА Сеп Блатер, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Данъчната служба на САЩ подготвя нови обвинения за корупция във ФИФА, обяви Ричард Уебър, ръководител на сектор от Службата за вътрешни доходи на САЩ.

"Убеден съм, че ще има още една серия обвинения", каза той и опроверга спекулациите за плановете на САЩ да влияят върху решенията на ФИФА и на световния футбол.

"Ние преследваме корупцията, а не футбола"

заяви чиновникът.

САЩ вече обвиниха 9 служители от ФИФА и петима ръководители на компании, заподозряни в корупция и пране на пари. Седем от тях бяха арестувани, сред тя са вицепрезидентите на ФИФА Джефри Уеб и Еухенио Фигередо. Очаква се екстрадирането им в САЩ.

Междувременно, футболната асоциация на Англия ще продължи с опозицията си срещу преизбрания президент на ФИФА Сеп Блатер, обяви лично шефът на английската футболна централа Грег Дайк.

Това не е краят!

Това е началото на един процес. Ще бъда изненадан ако след две години Блатер все още е на тази позиция. Може да изглежда, че е спечелил, но определено не е така. Добър резултат за принц Али бин Ал Хюсеин. Той спечели хората, които казват "Не искаме повече Блатер". Бъдещето трябва да е различно", заяви още Дайк.

#ФИФА #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници