Слух: Samsung подготвя сгъваем смартфон с два екрана, наречен Project Valley

Слух: Samsung подготвя сгъваем смартфон с два екрана, наречен Project Valley
A A+ A++ A

През последните няколко години Samsung получиха многобройни патенти за сгъваема технология на дисплея, които доведоха до доста слухове за предстоящ техен сгъваем смартфон, макар никой от тях да не се оказа особено точен, тъй като технологията не изглеждаше достатъчно готова за употреба. Сега обаче нов слух от SamMobile твърди, че Samsung в момента подготвят смартфон с два екрана, който може да се окаже въпросното сгъваемото устройство.

Напомняме, че през март, предпочел да остане неназован представител на Samsung бе цитиран от корейските медии да заявява, че сгъваемите смартфони ще са на пазара през 2016 г. Въпреки че разнообразните слухове са единодушни, че проектът за сгъваем смартфон на Samsung е още в ранния си етап, дебют през 2016 г. на това устройство изглежда напълно постижим.

Засега информацията гласи, че сгъваемият телефон на Samsung е с кодово име Project Valley, най-вероятно ще бъде с два отделни екрана. Не бързайте обаче да се радвате – същият слух освен другото загатва, че проектът може да бъде прекратен във всеки момент. Това не означава непременно, че Samsung ще се откажат от сгъваемите смартфони, но може просто да не бъдат готови да лансират устройство за крайни потребители преди края на 2016 г.

Samsung не са единствената компания, работеща по сгъваеми смартфони. В миналото плъзнаха доста слухове, че основният им корейски конкурент LG също се кани да представи сгъваем смартфон през 2016 г. През октомври миналата година LG демонстрира 5.9-инчов дисплей за смартфон, който може да издържи на до 100 000 огъвания без видимо понижение на качеството на дисплея около сгъвката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници