Сърбия и Албания се договориха за изграждане на магистрала

Сърбия и Албания се договориха за изграждане на магистрала
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сръбският и албанският премиер Александър Вучич и Еди Рама ще подпишат споразумение между двете държави в следващите две седмици, за изграждането на магистрала. Това съобщи в събота сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович. Магистралата ще премине през Ниш-Мердаре-Прищина-Тирана-Драч.

Двамата премиери са преговаряли за магистралата по време на двудневната визита на Вучич в Албания. Според нея "става въпрос за изключително важен проект, защото свързва целия регион". Стойността на проекта е 1 млрд. евро.

"Става въпрос за целостта на региона и политическата стабилност, без които не може да говорим за икономическа стабилност. Тази магистрала е важна, защото свързва целия регион. За нас също е от значение, защото по този начин излизаме на море през албанките пристанища", подчерта Михайлович и поясни, че в момента се изготвя проект, който ще бъде представен във Виена през месец август.

В продължение на 6 месеца сръбски и албански експерти са работили върху проекта. Те са изработили и т.н. паспорти за проекта.

 

#магистрала #Сърбия #Албания #Александър Вучич #Еди Рама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »