Груевски няма намерение да подава оставка

Груевски няма намерение да подава оставка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Македонският премиер Никола Груевски намекна, че няма намерение да подава оставка, въпреки тежката политическа криза в страната.

"Нашата позиция бе и такава ще остане в бъдеще, че само народът и гражданите на Република Македония чрез избори казват кой да състави правителство. Недопустимо е определени политически партии да правят разни математики, планове и проекти за създаване и влизане в правителство без да са получили подкрепа от избирателите", каза още Груевски в отговор на въпроса какво очаква от предстоящата визита на еврокомисаря по разширяване Йоханес Хан.

Хан идва в Скопие във вторник, за да посредничи при намирането на изход от кризата, която продължава вече над 4 месеца.

"ВМРО-ДПМНЕ подготвя различни идеи за разговорите с Хан с цел да бъдем максимално конструктивни и да дадем нашия принос за решаване на политическата криза и неговата визита да бъде успешна. Това не зависи само от нас, защото има и втора страна в разговорите. И точно поради тази причина не искам да бъда нито оптимист, нито песимист. Не мога да предположа какво ще бъде поведението на другата страна", добави македонският премиер при визитата си в град Делчево в събота.

#Никола Груевски #Македония #Скопие #Йоханес Хан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"