Реформаторите искат конкурс за поста на Божидар Димитров

Реформаторите  искат конкурс за поста на Божидар Димитров
Божидар Димитров
A A+ A++ A

Реформаторският блок попита министъра на културата Вежди Рашидов кога ще бъде обявен нов конкурс за директор на Националния исторически музей.

Заместник-председателят на парламента и депутат от Реформаторския блок Иван Иванов изпрати писмо до министъра на културата Вежди Рашидов със запитване кога ще бъде конкурса.

От края на 1994 г. и до днес, с две прекъсвания, директор на НИМ е проф. Божидар Димитров.

"Проф. Божидар Димитров е избран с конкурс на по-ранен етап и изключително отговорно ръководи най-големия национален музей в страната. До настоящия момент не са постъпвали сигнали за нарушения или оплаквания, които да поставят под съмнение изключителния професионален опит на директора на НИМ по отношение на дейностите и отговорностите по опазване и представяне на културното наследство на страната ни. НИМ организира ежегодно стойностни временни експозиции в България и чужбина, които популяризират историята и културата на страната ни и привличат повече туристи и посетители в националната музейна мрежа. Това се случва благодарение на знанията и опита на множество експерти под ръководството на уважавания учен и администратор, какъвто е директорът на този културен институт", пише в отговора на министър Вежди Рашидов до депутата Иван Иванов.

Източник: БГНЕС

#Реформаторския блок #Иван Иванов #Вежди Рашидов #Божидар Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"