Oukitel U9 е осемядрен смартфон с 1080p дисплей и 3 GB RAM за около 200 долара

Oukitel U9 е осемядрен смартфон с 1080p дисплей и 3 GB RAM за около 200 долара
A A+ A++ A

Последният представител от поредицата функционални смартфони, дебютиращи на пазара на много ниска цена, идва от слабо известния китайски производител Oukitel. Oukitel U9 е по-скоро представител на средния клас, но макар да не е с флагманска производителност, цената му от 200 долара за осемядрен модел със сигурност ще предизвика интерес.

Останалите технически характеристики не са особено разочароващи: U9 разполага с 5.5-инчов 1080p 2.5D OGS дисплей, който придава на визуалните елементи и игрите известна илюзия за триизмерност. Чипсетът е 64-битовият осемядрен MediaTek MT6753 с 3GB RAM – същият, който ще е налице и в Elephone P8000. Макар той да не е свръхбърз, солиден плюс за него е поддръжката на глобални LTE честоти, тъй че той ще може да се използва в 4G мрежи по цял свят. Към това се добавят и 16-мегапикселова основна камера от Sony (вероятно сензор IMX214) и Android 5.1.

Neowin назовава прогнозна цена 200 долара за смартфона, което вероятно ще е достатъчно, за да го направи атрактивен за потребителите с ограничен бюджет.  Продажбите на Oukitel U9 се очаква да стартират в средата на следващия месец  в черно и бяло, както и в бяло-златна модификация. Изображенията на телефона са от сайта на китайския търговец AntElife, като оставяме на вас да прецените до каква степен той има визуални сходства с Apple iPhone 6.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »