Кадиев - аут от БСП днес?

Кадиев - аут от БСП днес?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът Георги Кадиев ще бъде изключен от парламентарната група на БСП в сряда, съобщи електронното издание на в. „Стандарт" с позоваване на високопоставени източници от "Позитано" 20. Решението е взето след инфарктно заседание на червените депутати във вторник вечер.

Гласуването по изключването на Кадиев ще се състои в сряда от 11.30 часа на ново заседание на парламентарната група. Причината за драстичната мярка срещу социалиста е законопроектът му за агитиране на майчин език по време на предизборна кампания.

Кадиев обоснова мотивите си с аргумента, че българските турци имат правото да слушат на майчин език посланията за изборите и призова депутатите да премахнат забраната. Депутатът даде пример и с речите, които държат европейски лидери у нас, като допълни, че при език, различен от българския, е редно да се ползват преводачи.

Още преди седмица Кадиев получи предупреждение да изтегли законопроекта си, защото ще бъде санкциониран. Изключването от ПГ на БСП е прецедент и за пръв път социалистите ще извадят свой от състава на представителството си в народното събрание коментираха избраници.

За изключване са необходими 2/3 от гласовете на депутатите от БСП. Сегашната група на социалистите в 43-ото народно събрание наброява 39 души.

Изключването на Кадиев от състава на ПГ на БСП е обсъждано и от Изпълнителното бюро на БСП, коментираха социалисти. Припомняме, депутатът влезе с преференция в 43-ото народно събрание. Той беше на неизбираемото 9-то място в листата на БСП за 23-и МИР, но личния вот на социалисти и симпатизанти на червените го изстреля веднага след водача на листата.

#Георги Кадиев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници