Шефът на КЕВР не изключи отсрочка за цените на тока

Шефът на КЕВР не изключи отсрочка за цените на тока
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако има основания за отсрочка за цените на тока, то те са в две посоки. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов по повод мнението на премиера Бойко Борисов влизането в сила на нови цени на тока да се отложи с месец.

Първо, необходимо е да се финализират споразуменията, които бяха сключени с двете американски централи, за предоговаряне на условията по договорите им, и второ - ние очакваме две наредби към Закона за енергетиката от изключително значение, заяви председателят на КЕВР, цитиран от БТА.

Той уточни, че става въпрос за наредба, която да регулира изкупуването на високоефективната енергия, произвеждана от топлофикациите и заводските централи, както и наредба, която да определи големите енергоемки производства, в чийто краен продукт участието на цената на електроенергията е повече от 10 процента, и те ще ползват облекчен режим за добавката "задължение към обществото".

По думите на Иванов облекчението за големите производители няма да натовари допълнително останалите участници на свободния пазар, за тях цената ще остане същата.

#КЕВР #отсрочка #цени #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"